Skip to main content

Willen jullie onze studenten onderwijzen over goed, gezond werk?

 Dit is een andere vraag die we krijgen waar we graag aan voldoen. Zo maakten we op vraag van hogeschool Inholland een vierdelige collegereeks. Met inzichten en praktische opdrachten over gezondheidsbeleid, maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzame inzetbaarheid, en jongeren, werk en chronische aandoeningen.

Voor de master sport en beweeginnovatie (MSBI) van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), was de vraag: hoe kunnen we onze studenten prikkelen meer buiten het eigen vakgebied laten denken?

De studenten zijn veelal jarenlang werkzaam zijn in het sport- en beweegonderwijs. Het resulteerde in gastcolleges over transitiemanagement. Een vakgebied waarbij je met vele partijen afkomstig uit diverse vakgebieden een maatschappelijk verandering teweeg probeert te brengen.

We merken wel dat het tot nu toe vooral hogescholen en universiteiten zijn die deze vraag voorleggen. Als u in het mbo werkt: we hebben ook leuke colleges over verborgen beroepsrisico’s die uw studenten zullen aanspreken!

Een andere optie is het organiseren van werkbezoeken van studenten aan bedrijven. Zo gingen de studenten Sportkunde van Inholland al op bezoek bij scheepsbouwer IHC en waterbedrijf Waternet.

Bent u geïnteresseerd? Bekijk de voorbeelden van gastcolleges die we zoal verzorgen.