Skip to main content

Bedrijven gezocht

Voor onderzoek naar oorzaken van overgewicht bij ploegendiensmedewerkers

Onderzoek naar effect van wisselende diensten op gezondheid en leefstijl werknemers

Wat zijn de effecten van wisselende diensten, inclusief nachtdiensten op de gezondheid en leefstijl van werknemers? Dat willen onderzoekers binnen het SHIFT2HEALTH-project graag weten. Zij zoeken daarom organisaties die samen met hen de gezondheid van werknemers willen onderzoeken.

Binnen het onderzoek wordt gekeken naar de gezondheidseffecten en de mogelijke onderliggende mechanismen van het verhoogd risico op overgewicht. De onderzoekers willen dit doen door de gezondheid van werknemers die werken in wisselende diensten, inclusief nachtdiensten te vergelijken met medewerkers die alleen overdag werken. Met een beter inzicht in de rol van leefstijl, zoals eetgewoonten en slaap, verkennen de onderzoekers innovatieve strategieën om gezondere keuzes te bevorderen. Ze streven naar oplossingen die écht een verschil maken en waar u als werkgever in de toekomst mee aan de slag kunt.   

De studie wordt uitgevoerd door onderzoekers van Wageningen University & Research en het Erasmus Medisch Centrum. Wilt u meer weten? De onderzoekers plannen graag een kennismaking met u in, zodat jullie samen kunnen kijken hoe het onderzoek naar de gezondheid van medewerkers binnen uw organisatie uitgevoerd kan worden.

Neem contact op via promis@wur.nl en/of promis@erasmusmc.nl