Skip to main content

ENWHP

ENWHP – European Network for Workplace Health Promotion

Het European Network for Workplace Health Promotion (ENWHP) stond aan de basis van de ontwikkelen van gezondheidsbeleid in Europa. Met deelname van vertegenwoordiging van non govermentale organisaties (NGO’s). Eerst vanuit West-Europa, later aangevuld met Oost Europa. Vanuit Nederland was het Centrum Gezondheidsbevordering op de Werkplek (Centrum GBW, 1995-2003) lid van dit netwerk en daarmee actief in het ontwikkelen en implementeren van het gedachtegoed en ontwikkeld materiaal.

ENWHP heeft veel tools ontwikkeld voor gezondheidsbeleid. Zoals over mentale gezondheid, werken met een chronische ziekte en BRAVO-thema’s. En kwaliteitscriteria voor gezondheidsbeleid in het algemeen, voor MKB en overheidsorganisaties. Al het materiaal (Engelstalig, deels in het Nederlands of anderstalig) is te vinden op www.enwhp.org. 

Centrum Werk Gezondheid is partner van ENWHP. Medewerkers van het centrum waren bij de start van dit Europese netwerk betrokken, en bij de ontwikkeling van de diverse tools en de kwaliteitscriteria. Deze criteria vormen ook de basis van IHMQ, integrated health management and quality.

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen van ENWHP, schrijf je dan in voor de ENWHP blogs.

Wil je meer weten over de historie van ENWHP, dan geeft deze presentatie je een impressie:
Twenty Years of the Luxembourg Declaration: Where we are coming from? Where we are? Where to go?
Prof. dr. Karl Kuhn, voorzitter ENWHP. Madrid, 9 mei 2017