Skip to main content

iHMQ

Welkom op de site van het Internationaal Instituut voor gezondheidsmanagement en kwaliteit (IHMQ).

Het doel van IHMQ is het verbeteren van de prestaties van organisatie, beroeps en werknemers door verbetering van de gezondheid en het welzijn van het personeel, waarbij de principes van kwaliteitsmanagement, gezondheidsbevordering en organisatieontwikkeling worden gecombineerd.

Het IHMQ Certification Program is ontwikkeld in samenwerking met Europese experts op het gebied van gezondheidsbevordering en organisatieontwikkeling op het werk. Het is gebaseerd op up-to-date organisatieonderzoek, theorie en praktijk.

IHMQ biedt ondersteuning aan gezondheidsprofessionals en organisaties die een geavanceerd gezondheidsbeheersysteem hebben ontwikkeld of willen ontwikkelen door samen te werken met vooraanstaande  academici en professionals. IHMQ is sinds 1999 operationeel in Nederland en kent accreditatie toe  aan organisaties die blijk geven van goede praktijken op het gebied van gezondheidsmanagement.
iHMQ werkt samen met internationale centra en biedt internationaal leiderschap bij het ontwikkelen en verspreiden van wetenschappelijk onderbouwde praktijken en onderzoek op het gebied van gezondheid op de werkplek.